Засідання відбулось за участі першого заступника керівника відомства Василя Гайворона. Обговорювалися питання щодо запровадження ефективної взаємодії правоохоронних і державних органів та громадських організацій з метою надання комплексної допомоги потерпілим під час здійснення досудового розслідування кримінальних правопорушень, пов’язаних з домашнім насильством та стан протидії домашньому насильству, підвищення ефективності досудового розслідування та процесуального керівництва ним у кримінальних провадженнях цієї категорії.

У заході взяли участь представники структурних підрозділів Вінницької обласної військової адміністрації, правоохоронних органів, Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Вінницької філії Державної установи «Центр пробації», громадських організацій «Бюро інституційного розвитку», «Джерело надії України», Регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Вінницькій області, ювенальні прокурори обласної прокуратури та керівники окружних прокуратур.

Члени Міжвідомчої робочої групи обговорили практичні аспекти захисту прав потерпілих від домашнього насильства, проаналізовано ситуацію з цих питань в області.

За результатами засідання визначено напрямки роботи. Нагальною є потреба удосконалення алгоритму взаємодії органів правопорядку, охорони здоров’я, органів освіти служб у справах дітей щодо виявлення випадків домашнього насильства, дітей, які стали свідками його, захисту прав потерпілих у кримінальних провадженнях, пов’язаних з домашнім насильством, та проведення належної роз’яснювальної роботи. Необхідно розробити та затвердити у кожній територіальній громаді «Програму для кривдників» та забезпечити застосування до них обмежувальних заходів.