Повідомлення про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами

Повне та скорочене найменування суб’єкта господарювання: Товариство з обмеженою відповідальністю «ЛІТИН-БІОСФЕРА»; ТОВ «ЛІТИН-БІОСФЕРА».

Ідентифікаційний код юридичної особи в ЄДРПОУ: 36564670.      

Місцезнаходження суб’єкта господарювання, контактний номер телефону, адресу електронної пошти суб’єкта господарювання: 22300, Вінницька обл., Вінницький р-н, смт Літин, вул. Соборна, 6; тел.: (063)2489940; e-mail:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Місцезнаходження об’єкта/промислового майданчика: 22330, Вінницька обл., Вінницький р-н, Осолинська сільська рада.

Мета отримання дозволу на викиди: дотримання вимог природоохоронного законодавства, отримання дозволу на викиди для існуючого об’єкту.

Відомості про наявність висновку з оцінки впливу на довкілля, в якому визначено допустимість провадження планованої діяльності, яка згідно з вимогами Закону України “Про оцінку впливу на довкілля” підлягає оцінці впливу на довкілля: відповідно до вимог статті 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля», планована діяльність, що проваджується на даному об’єкті, не підлягає оцінці впливу на довкілля.

Загальний опис об’єкта (опис виробництв та технологічного устаткування): ТОВ «ЛІТИН-БІОСФЕРА» займається купівлею та продажем власного нерухомого майна (КВЕД: 68.10). Виробничою діяльністю підприємство не займається, продукцію не випускає. На території проммайданчику експлуатуються: твердопаливний котел ЕК3G-180 №1 потужністю 210 кВт,  твердопаливний котел ЕК3G-180 №2 потужністю 210 кВт, твердопаливний котел ЕК3G-35 №3 потужністю 41 кВт, твердопаливний котел kordinamik KOR 3G № 4 потужністю 450 кВт, твердопаливний котел kordinamik KOR 3G № 5 потужністю 450 кВт, що використовуються теплозабезпечееня будівель та для резервного електропостачання використовуєься дизельгенератор SDMO J229K, потужністю 220 кВт.

Відомості щодо видів та обсягів викидів: при функціонуванні обладнання в атмосферу надходять наступні забруднюючі речовини: речовини у вигляді твердих суспендованих частинок недиференційованих за складом  – 0,673 т/рік;  оксиди азоту (оксид та діоксид азоту) у перерахунку на діоксид азоту – 4,1571 т /рік; азоту (1) оксид (N2O) – 0,0323 т/рік; діоксид сірки (діоксид та триоксид) у перерахунку на діоксид сірки – 0,275 т/рік; оксид вуглецю – 1,3171 т/рік; вуглецю діоксид – 844,342 т/рік; НМЛОС – 0,275 т/рік;  вуглеводні насичені (С1219) (розчинник РПК-25411 та ін.) (у перерахунку на органічний вуглець) – 0,146 т/рік; метан – 0,0388 т/рік.

Відповідно до частини 7 статті 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря» даний об’єкт належать до ІІ-ї групи.

Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва, що виконані або/та які потребують виконання: розробка заходів щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва не передбачається.

Перелік заходів щодо скорочення викидів, що виконані або/та які потребують виконання: розробка заходів щодо скорочення викидів, що виконані або/та які потребують виконання не передбачаються.

Дотримання виконання природоохоронних заходів щодо скорочення викидів: не передбачається.

Відповідність пропозицій щодо дозволених обсягів викидів законодавству: пропозиції щодо дозволених обсягів викидів відповідають вимогам Наказу Мінприроди України №309 від 27.06.2006 р.

Адреса обласної державної адміністрації з питань охорони навколишнього природного середовища, до якої можуть надсилатися зауваження та пропозиції громадськості щодо дозволу на викиди та строки подання зауважень та пропозицій: з пропозиціями та зауваженнями щодо діяльності даного підприємства з питань охорони атмосферного повітря звертатися протягом 30 діб з моменту  опублікування цього оголошення до Вінницької обласної військової адміністрації за адресою: 21050, м. Вінниця, вул. Соборна, 70, тел.: 0-800-216-433, ел. пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Додаток 1. Повідомлення.pdf

Додаток 2. Оголошення.docx