Повідомлення про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами

Повне найменування суб’єкта господарювання: ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «КРАСНЕ-АГРОІНВЕСТ»

Скорочене найменування суб’єкта господарювання: ТОВ «КРАСНЕ-АГРОІНВЕСТ»

Ідентифікаційний код в ЄДРПОУ:  34988571

Місцезнаходження юридичної особи: Україна, 23342, Вінницький р-н, Вінницька обл., село Красне, вулиця Нечая Д., будинок, 36, тел.+38 0983365405; e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Назва об’єкта / промислового майданчика: Ремонтна майстерня ТОВ «КРАСНЕ-АГРОІНВЕСТ»;

Місцезнаходження об’єкта/промислового майданчика: 23342, Вінницька обл., Вінницький р-н, с. Красне, вул. Центральна, 6

Мета отримання дозволу на викиди: Отримання дозволу на викиди для існуючого об’єкту: ТОВ «КРАСНЕ-АГРОІНВЕСТ», який відноситься до третьої групи об’єктів за складом документів, у яких обґрунтовуються обсяги викидів, в залежності від ступеня впливу об’єкта на забруднення атмосферного повітря.

Відомості про наявність висновку з оцінки впливу на довкілля, в якому визначено допустимість провадження планованої діяльності, яка згідно з вимогами Закону України “Про оцінку впливу на довкілля” підлягає оцінці впливу на довкілля: Діяльність об’єкту оцінці впливу на довкілля не підлягає згідно Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».

Загальний опис об’єкта (опис виробництв та технологічного устаткування): ТОВ «КРАСНЕ-АГРОІНВЕСТ» займається збиранням зернових культур з полів, включаючи: відвантаження, та тимчасове зберігання зернових культур для подальшої реалізації. До Майданчику № 2 (ремонтна майстерня) підприємства входять: майстерня, побутові приміщення, сторожка. На відкритому майданчику для стоянки розміщається сільгосптехніка. У майстерні в окремому приміщенні для проведення ремонтних робіт обладнання встановлені металообробні верстати: токарний М 163 846, заточувальний  ЗК 634, вертикально- свердлильний  2А145, настільний заточувальний BG2035LM та свердлильний верстат. Для зварювання металевих деталей обладнане пересувний пост напівавтоматичного зварювання. Застосовують апарат напівавтоматичного зварювання MULTI-MIG-625 потужністю 9кВт. Також застосовують   електрозварю-вальний апарат ТДМ-403 потужністю 22,4 кВт. Опалення майстерні відбувається саморобною піччю типу «буржуйка» потужністю 60 кВт. Витрата дров складає 6м3.Для заточування зварювальних швів застосовують «болгарку»-2од. На випадок аварійного відключення електроенергії в окремому  приміщенні майстерні є дизельний генератор BNNK 20 BASTA потужністю 20 кВт. Витрата палива – 540 л/рік.  Для опалення побутових приміщень встановлено твердопаливний котел АОТВ -12 потужністю 12 кВт. Річна витрата дров – 3 м3. Для опалення сторожки встановлено саморобна «буржуйка» на дровах потужністю 10 кВт. Витрата палива (дров) складає 5 м3. Відкрита стоянка має розмір 30м*25м. На ній розміщуються вантажні  автомобілі та сільгосптехніка. Загальне число джерел викидів забруднюючих речовин в атмосферу від майданчика ремонтної майстерні на цей час  складає: 6 джерел викидів (із них 4 організованих джерела викидів). Газоочисне обладнання відсутнє. Джерела залпових викидів на майданчику відсутні. Валовий викид забруднюючих речовин в атмосферне повітря від виробничої діяльності майданчика № 2 підприємства складає 0,10691 т/рік; Крім того, парникові гази: діоксид вуглецю-2,9068 т/рік та оксид діазоту-0,00042 т/рік. З джерел підприємства здійснюються викиди: оксидів азоту (у перерахунку на діоксид азоту [NO + NО2]), оксиду вуглецю, метану, речовин у вигляді суспендованих твердих частинок недиференційованих за складом/ пил  абразивно-металічний (SiO2,CaO,Cr2O3,Fe2O3,Al2O3 і ін.), сажа, недиференційований за складом пил (аерозоль), заліза оксид (у перерахунку на залізо), марганець і його сполуки (у перерахунку на двоокис марганцю, фтористі газоподібні сполуки (фтористий водень, чотири фтористий кремній)/у перерахунку на фтор/),сірки діоксид, НМЛОС- Вуглеводні насичені С1219 (розчинник РПК-26611 і ін.) у перерахунку на сумарний органічний вуглець

Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва, що виконані або/та які потребують виконання: Відповідно до Наказу Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України №448 від 27.06.2023 р. заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва не розроблялися.

Перелік заходів щодо скорочення викидів, що виконані або/та які потребують виконання: Фактичні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел ТОВ «КРАСНЕ-АГРОІНВЕСТ» не перевищують нормативи граничнодопустимих викидів відповідно до законодавства. Заходи щодо скорочення викидів забруднюючих речовин не передбачаються.

Дотримання виконання природоохоронних заходів щодо скорочення викидів: Визначені потужності викидів відповідають вимогам Наказу №309 від 27.06.2006 та забезпечують дотримання нормативів ГДК та гігієнічних нормативів на межах СЗЗ та житлової зони по усіх інгредієнтах, які присутні у викидах ТОВ «КРАСНЕ-АГРОІНВЕСТ». Відповідно до цього природоохоронні заходи щодо скорочення викидів не розроблялися.

Відповідність пропозицій щодо дозволених обсягів викидів законодавству: Викиди не перевищують затвердженні граничнодопустимі нормативи, а викиди забруднюючих речовин, які не підлягають регулюванню та за якими не здійснюється державний облік, не перевищують гігієнічних нормативів. Зауваження та пропозиції просимо надсилати протягом 30 календарних днів з дати публікації повідомлення до Вінницької  обласної військової адміністрації за адресою: 21100, м. Вінниця, вул. Соборна, 70, тел. (0432) 32-25-35, 32-35-35, 61-44-41.

Додаток 1. Оголошення.docx

Додаток 2. Повідомлення.pdf

Додаток 3. Газета.pdf