Особливої популярності події додав фестиваль-ярмарок під відкритим небом, що тривав майже паралельно з форумом. Завдяки організаторам, а це Центр підтримки бізнесу м. Вінниці у співпраці з Вінницьким Клубом ділових людей, виробники продукції отримали чудову нагоду презентувати забуті рецептури виготовлення виробів з м`яса та борошна, отримали інформацію про доступні фінансові інструменти для розвитку бізнесу, познайомились із можливими шляхами налагодження прямих експортних зв`язків.
Концепція фестивалю заснована на слоганах Купуй українське! Смакуй українське! Розвивай українське! і покликана розвивати ініціативи підприємців, знаходити партнерів та збагачуватись новими цінними знаннями в тому чи іншому напрямку виробництва готової продукції. Серед анонсованих майстер-класів: приготування таких страв як смалець із зеленню, сало в цибулинні, солонина на соломі, пальцем пихана ковбаса, домашня лапша, а ще - виготовлення Бронницької вертути з яблуками, секрети Бесарабської кухні Поділля та приготування малаю...