Підприємствами харчової і переробної промисловості області за січень-листопад 2018 року до показників відповідного періоду 2017 року збільшено обсяги виробництва:
- м’яса великої рогатої худоби свіжого чи охолодженого - на 7,4% (11,5 тис. тонн);
- м’яса великої рогатої худоби замороженого - на 3,6% (1,6 тис. тонн);
- виробів ковбасних – на 18,5% (7,1 тис. тонн);
- соків яблучних – на 71% (2,8 млн. дал.);
- овочів консервованих – на 21,5% (3 тис. тонн);
- джемів та желе фруктових – на 21,4% (23,8 тис. тонн);
- сирів тертих, не плавлених - на 12,8% (9,9 тис. тонн);
- печива солодкого – на 1% (13,4 тис. тонн);
- води не підсолодженої – на 14,8% (3 млн. дал.);
- води з додаванням цукру – на 9,4% (8 млн. дал.);
- тістечок – на рівні минулого року (2,8 тис. тонн).