5 жовтня 2022 року відбулась робоча зустріч з Першим секретарем Посольства Федеративної Республіки Німеччина з питань продовольства та сільського господарства Франком Мюллером та представниками проєкту «Німецько-український агрополітичний діалог». З української сторони в зустрічі приймали участь заступник Начальника обласної військової адміністрації Сергій Здітовецький, директор Департаменту агропромислового розвитку Олег Сідоров, в.о. директора Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Інесса Ратушняк та фахівці департаментів.

В ході зустрічі обговорено концепцію реалізації на теренах Вінницької області проєкту з питань підтримки галузі садівництва та овочівництва, який планується реалізувати за підтримки німецької сторони. А також розширення на Вінницьку область проєкту  «Німецько-український агрополітичний діалог», який впроваджується в окремих областях України з 2006 року.

Також було обговорено проблемні питання ведення аграрного бізнесу під час війни, тенденції до переорієнтації виробництва сільськогосподарської продукції, основні стратегічні напрямки розвитку агропромислового виробництва на Вінниччині та пріоритетні напрямки підтримки бізнесу від іноземних донорів.

«На Вінниччині необхідно розвивати галузь садівництва та овочівництва,  забезпечити ефективне зберігання вирощеної продукції та її переробку. Це допоможе знайти нові канали реалізації вирощеної продукції», - зазначив Сергій Здітовецький.