Директор та фахівці Департаменту агропромислового розвитку  прийняли участь в онлайн - нараді за участю заступника Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Міністерства аграрної політики та продовольства України Дениса Башлика з питань включення підприємств агропромислового розвитку до  переліку об'єктів критичної інфраструктури.

«Міністерство аграрної політики та продовольства України, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів від 16 грудня 2022 року №1384, визначатиме перелік об’єктів критичної інфраструктури сектору харчової промисловості та агропромислового комплексу. Вже створена робоча група з ідентифікації та категоризації підприємств та розпочато прийом заявок. Документи із супровідним листом можна надсилати на поштову адресу Міністерства аграрної політики чи на електронну скриньку. Вже понад 250 заявок надійшли від підприємств. Всі заявки, які подані та ті, які ще будуть подані впродовж сьогоднішнього дня до 15 години будуть розглянуті на першому засіданні робочої групи, яке відбудеться 27 грудня» - зазначив Денис Башлик.

Належність до критичної інфраструктури підприємств визначатимуть, зокрема, за такими критеріями:

  • належність підприємства до певного сектору;
  • кількість людей, яких забезпечує підприємство;
  • негативний вплив на інші сектори в разі відсутності енергопостачання;
  • зв’язок з іншими об’єктами критичної інфраструктури.

Статус об’єкта критичної інфраструктури може надавати пріоритетність у забезпеченні електроенергією та впливати на бронювання військовозобов’язаних працівників.

З повним алгоритмом дій для подачі заявок можна ознайомитись на ресурсах Міністерства аграрної політики та продовольства України.