Сьогодні в області офіційно розпочав роботу «Проєкт співробітництва «Німецько-український фаховий діалог із сталого розвитку сектору плодоовочівництва».

Реалізація проєкту відбувається в рамках Двосторонньої програми співробітництва між Федеративною Республікою Німеччини та України за підтримки Федерального міністерства продовольства і сільського господарства Федеративної Республіки Німеччина та Міністерства аграрної політики та продовольства України. Термін реалізації проекту 2023-2025 роки.

Мета проекту – підтримка розвитку плодоовочівництва в Україні та сприяння покращенню умов життя.

Проект буде здійснюватися у Вінницькій області, яка має відповідну наукову, освітню та виробничу сфери діяльності.

Оперативними партнерами реалізації проекту є ТОВ «ГФА Консалтинг Груп ГмбХ» (Німеччина), Вінницька обласна військова адміністрація, Іллінецький аграрний фаховий коледж, ДУ «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти. Керівником проекту призначений Олег Осауленко.

В рамках роботи проекту відбулося перше засідання оперативних партнерів, на якому обговорювались короткострокові та довгострокові цілі реалізації проекту. З вітальним словом до учасників проекту звернувся заступник Начальника Вінницької обласної  військової адміністрації Сергій Здітовецький, який сказав, що проєкт співробітництва «Німецько-український фаховий діалог із сталого розвитку сектору плодоовочівництва» є унікальною можливістю для ефективного німецько-українського співробітництва представників аграрної науки, освіти та бізнесу Вінницького регіону, отримання сучасного досвіду та впровадження прогресивних інноваційних технологій у розвиток плодоовочівництва».

До участі в першому засіданні були запрошені керівники наукових та громадських організацій, а також провідні виробники плодоовочевої продукції у Вінницькій області.

Наразі, проєкт здійснює свою реєстрацію в Україні, готується до відкриття офісу та напрацьовує план своєї діяльності.