Проведено онлайн-навчання для фахівців, які реалізують програму для кривдників у територіальних громадах Вінницької області

 

29-30 серпня 2022 року Департаментом соціальної та молодіжної політики обласної військової організації спільно з Обласним центром соціальних служб було проведено онлайн-навчання для фахівців, які реалізують програму для кривдників у територіальних громадах Вінницької області. Захід розпочався з наради для координаторів та відповідальних осіб з питань здійснення заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та/або насильству за ознакою статі. Нараду провели начальник управління сімейної політики та оздоровлення Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької обласної військової адміністрації Лариса Кащина та директор Вінницького обласного центру соціальних служб Олена Стоялова.

У навчанні взяли участь 45 учасників із 34 територіальних громад Вінниччини. Спікером був Богдан Руденко, заступник директора Херсонського обласного центру соціальних служб. Під час дводенного навчання учасники в інтерактивній формі з використанням онлайн-сервісів та інформаційних технологій опрацювали актуальність проблеми,  законодавчі та нормативно-правові акти щодо запобігання та протидії домашнього насильства, формування правил психологічної та фізичної безпеки спеціалістів, а також структуру та механізм проведення типової програми для кривдників.