Сьогодні, 25 вересня, в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбулася прес-конференція зі спортсменами, які представлятимуть Україну на найпрестижнішому форумі Планети – ІІІ літніх Юнацьких Олімпійських іграх. Із 55 учасників Олімпіади, які представлятимуть 19 регіонів України, є двоє вінничан.

У прес-конференції взяли участь начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Сергій Чернявський, ЗТУ зі спортивної акробатики, член технічного комітету міжнародної федерації гімнастики та тренер спортсменів Юрій Голяк, в.о. директора Вінницької обласної дитячо-юнацької спортивної школи із складно-координаційних видів спорту Наталія Голяк, і юні спортсмени – володарі звання «Майстер спорту України» зі спортивної акробатики, претенденти на участь в Олімпіаді Дарина Плохотнюк і Олександр Мадей.

Під час прес-конференції Сергій Чернявський коротко озвучив проблемні питання вінницької акробатики й побажав спортсменам перемоги: «Щодо забезпечення акробатики є певні проблеми з фінансуванням, але, оскільки акробатику вперше включили в Олімпійські ігри, то є перспектива, що дуже швидко цей вид спорту стане олімпійським і вийде в пріоритет на рівні держави. Поки що спортсмени користуються орендованим залом, але на наступний рік планується бюджетний запит, і сподіваємось вирішити це питання. Велика честь, що саме спортсмени з Вінниччини представляють Україну на Юнацькій Олімпіаді в Буенос-Айресі. Хочу їм побажати підняти прапор України в Аргентині».

15-річна Дарина Плохотнюк – Майстер спорту України, вона займається спортивною акробатикою 8 років, у змішаній парі з Олександром – 7 років. Разом вони є багаторазовими чемпіонами України, чемпіонами та призерами міжнародних змагань, учасниками двох чемпіонатів світу та чемпіонату Європи.

Партнер Дарини, 18-річний Олександр Мадей, також Майстер спорту України, займається акробатикою з 6 років. Його привели у спортивну школу батьки, натхненні перемогами вінницької команди акробатів на чемпіонаті України і гарним виступом вінничан на чемпіонаті Європи. Юнак впевнено заявив, що, на його думку, вінницька спортивна школа – одна з найсильніших в Україні.

Учасники конференції побажали спортсменам гідно представити Україну на змаганнях і пообіцяли теплу й привітну зустріч на батьківщині.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92