«В області чітко і злагоджено працює інструмент «суспільного дорадництва», реалізацію якого з боку громадських організацій здійснює Громадська рада при облдержадміністрації, а з боку виконавчої влади – Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю, профільні заступники голови Вінницької ОДА. Перш ніж прийняте важливе управлінське рішення, ми маємо дослідити думки громадян, почути їхні ініціативи, вивчити соціальну атмосферу щодо сприйняття громадою діяльності влади. Аби ця співпраця була плідною, прозорою і корисною для громадян, і працює Координаційна рада з питань розвитку громадянського суспільства, яка є важливим елементом здійснення владних повноважень як в обласній владі загалом, так і в територіальних громадах зокрема», – відзначив заступник голови облдержадміністрації Олександр Крученюк на відкритті чергового засідання цього консультативно-дорадчого органу при обласній державній адміністрації, що відбулось у вівторок, 11 вересня.

У складі Координаційної ради працюють представники облдержадміністрації, обласної Ради, наукових установ міста Вінниці та Вінницької області, учасники організацій громадянського суспільства Вінниччини, громадських об’єднань.

 «Депутатський корпус обласної Ради створює всі належні умови для розвитку громадянського суспільства на Вінниччині», – запевнив заступник голови обласної Ради Михайло Кременюк.

Під час засідання розглядалися питання щодо виконання плану заходів з реалізації в області у 2018 році Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016-2020 роки у першому півріччі 2018 року.

Крім того, члени Координаційної ради провели обговорення проекту Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Вінницькій області на 2019-2021 роки.

Наступне засідання Координаційної ради з питань сприяння розвитку громадянського суспільства відбудеться у ІV кварталі 2018 року.

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92