Державною службою України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції 2 жовтня організовано та проведено  всеукраїнську науково-практичну конференцію «Ветеранський рух в Україні», яка відбулась на базі військової частини Національної гвардії України  у м. Київ.

Участь у конференції взяли керівники та працівники Служби, представники Міністерства соціальної політики, Міністерства оборони, Міністерства охорони здоров’я, Національної гвардії, Пенсійного фонду, Укртелерадіопресінституту, Національного університету «Києво-Могилянська академія», громадських об’єднань ветеранів війни та учасників АТО. Від  Вінниччини участь у конференції взяли :заступник голови Вінницької обласної  ради ветеранів, генерал-майор Володимир Мазур; голова обласного осередку Всеукраїнської спілки учасників АТО «Побратими України» - кіборг, інвалід війни Роман Смішний; голова ГО «Вінницька обласна асоціація ветеранів Афганістану» Сергій Шаповалов; головний спеціаліст Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО.

Відкрив роботу конференції перший заступник голови Служби Ігор Мальцев. Він звернувся з вітальним словом до присутніх, закликав їх вшанувати пам’ять воїнів, які віддали своє життя за свободу і незалежність нашої Батьківщини, повідомив про порядок денний та регламент конференції, а також вручив учасникам АТО відзнаки Президента України «За участь у антитерористичній операції», грамоти Служби та цінні подарунки представникам громадських об’єднань ветеранів.

Під час офіційної частини заходу голова Координаційної Ради Міжнародної громадської організації «Родина Мазепи», голова Комітету Громадської Ради при МЗС України, кавалер ордену «За заслуги» Ігор Мазепа вручив відзнаки представникам Національної гвардії України.

В рамках конференції перший заступник голови Служби Ігор Мальцев представив доповідь про стан та перспективи подальшого розвитку ветеранського руху в Україні.

Представники центральних органів виконавчої влади, науковці та представники ветеранської спільноти обговорили проблемні питання, що виникають у реалізації ініціатив у сфері соціального захисту ветеранів, напрацювали певні спільні дії для подальшого інформування ветеранів війни та учасників АТО/ООС про їх права та обов’язки. Представники влади запевнили громадських активістів про першочерговий розгляд та підтримку їх пропозицій щодо спрощення чи покращення соціального захисту ветеранів.

Також в рамках Конференції присутнім було запропоновано концертну програму творчого колективу Академічного ансамблю пісні і танцю, показовий виступ підрозділу Почесної варти та проведено екскурсію-огляд сучасної техніки та озброєння Національної гвардії України.

За результатами проведення конференції затверджено рекомендації з урахуванням наданих під час її проведення пропозицій та зауважень.

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: Україна, 21050, Вінницька обл., Вінницький р-н, місто Вінниця, вул. Театральна, будинок 14

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92