Сьогодні в облдержадміністрації  відбулось нагородження  журналістів, які стали переможцями обласного конкурсу журналістських робіт «Моя Вінниччина».  Ініціатором Конкурсу та його організатором  виступив Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА, фінансування здійснюється за рахунок коштів обласного бюджету відповідно до Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Вінницькій області на 2016 – 2018 роки.

Конкурс тривав  з 6 червня до 1 листопада поточного року.

Його основна мета - посилення уваги журналістів до глибокого і об'єктивного висвітлення питань економіки і політики, соціальних проблем,  а також проведення журналістських розслідувань, фахового осмислення життєвих ситуацій, фактів сьогодення і минувшини. Участь в Конкурсі взяли автори матеріалів, розміщених у друкованих та електронних ЗМІ (пресі, телебаченні і радіо, інтернет-виданнях)протягом  2018 року.

Вітаючи переможців,  заступник голови  ОДА Олександр Крученюк зазначив: « Мені приємно повідомити, що в обласному конкурсі журналістських робіт «Моя Вінниччина», який цього року проводився вперше, взяли участь 69 робіт. Призовий фонд конкурсу -100 тисяч гривень з обласного бюджету. Нагородження учасників буде проходити за наступними номінаціями: «Краща стаття», «Краща онлайн-публікація», «Кращий радіо - або відеоматеріал». У кожній номінації ми визначали одне І-е місце, два ІІ-их місця і три ІІІ-х місця. Варто підкреслити, що виявити найкращі роботи було  доволі складно, оскільки більшість із них носили ексклюзивний характер, відзначалися об’єктивністю та злободенністю».

Посадовець також запевнив, що відповідно до перспектив розвитку Вінниччини, наступного року в області будуть започатковані нові конкурси, в яких  зможуть взяти участь  журналісти.

Переможців Конкурсу  також привітала директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Світлана Василюк : «Ви  усі, хто присутній у цій залі є переможцями. І не важливо хто посів  яке місце,- перемога має надихати на нові роботи. Мені дуже хочеться, щоб ви задіяли до участі у наступних професійних конкурсах своїх колег: про Вінниччину треба писати, потрібно створювати її позитивний імідж. Маю надію, що наступний конкурс «Моя Вінниччина» ми оголосимо одразу після Нового року, а підсумки підведемо до Дня телебачення, радіо і зв’язку, щоб  в урочистій обстановці нагородити  авторів кращих робіт ».

Олександр Крученюк вручив дипломи та грошові премії переможцям конкурсу та привітав усіх присутніх із прийдешніми святами. На завершення, учасники заходу сфотографувались на загальну світлину. 

Відповідно до рішення конкурсної комісії за результатами обласного конкурсу «Моя Вінниччина» переможцями стали:

Номінація «Краща стаття»:

І місце: власний кореспондент газети «Голос України» у Вінницькій області Віктор Скрипник за статтю «Ліси Вінниччини: шум дібров дубових» - 194 бали; 10 тис. грн.

ІІ місце: редактор Хмільницької районної газети «Життєві обрії» Олександр Околодько за статтю «В Тростянці знаходять можливість, а в Хмільнику шукають причини» - 193 бали; 6 тис. грн.

ІІ місце: редактор Могилів-Подільської районної газети «Слово Придністров’я» Лариса Знак за статтю «Серебрійський ДОТ оживає…» - 190 балів; 6 тис. грн.

ІІІ місце: редактор Немирівської районної газети «Прибузькі новини» Тетяна Сквірська за статтю «Тростянецьке диво» - 188 балів; 3 тис.грн.

ІІІ місце: кореспондент Шаргородської районної газети «Шарородщина» Інна Фрідкіна за стаття «Куди ділась річечка? Воскресни» - 186 балів; 3 тис. грн.

ІІІ місце: завідувач відділом економіки ТОВ «Редакція газети «Вінниччина» Олег Кривоніс за статтю «Щоденний подвиг Людмили Меркотан, або коротка розповідь про жінку, перед якою хочеться схилити голову» - 183 бали, 3 тис.грн. 

Номінація «Краща онлайн-публікація»:

І місце: журналіст «Медія Дім RIA» Оксана Пустовіт за статтю «Три «С» в житті після смерті Миколи Пирогова: Скліфософський, Сталін, Супрун» - 193 бали,  10 тис. грн.

ІІ місце: заступник головного редактора інтернет-видання «Вінниця.info» Вероніка Чорнописка за статтю «10 бізнес ідей, що реалізують на Вінниччині: салон краси для тварин, вирощування бамбуку і майстерня костюмів. Фото» - 184 бали; 6 тис.грн.

ІІ місце: головний редактор інтернет-видання «Вінниця.info» Ганна Гаращук за статтю «Асфальт замість болота: в селі на Вінниччині, яке втретє перейменують, зробили дорогу. Фото» - 181 балів; 6 тис.грн.

ІІІ місце: власний кореспондент ТОВ «Українська прес-група» щоденна Всеукраїнська газета «День» Олеся Шуткевич за статтю «Неймовірна сила м’якої наполегливості» - 179 балів; 3 тис.грн.

ІІІ місце: журналіст інформаційного порталу «Vinbazar.com» Михайло Чорнопиский за статтю «Operafest Tulchin 2018 – багато аплодисментів» - 177 балів; 3 тис.грн.

ІІІ місце: журналіст інформаційного порталу «Vinbazar.com» Наталія Шеванюк за статтю «Нова українська школа у Вінниці: як виглядає освітня реформа в середині. Фото» - 159 балів. 3 тис.грн. 

Номінація «Кращий радіо- або відеоматеріал»:

І місце: директор телеканалу «Доба» ТОВ «Укрмедіа-проект Ірина Ткачук та заступник директора Тетяна Довгань за матеріал «Розвиток спорту в умовах децентралізації» - 188 балів; 10 тис.грн.

ІІ місце: заступник начальника прес-служби ГУ Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Вінницькій області Оксана Скришевська за матеріал «32 роки тому» - 152 бали, транслювався на ТРК «Вінниччина»; 6 тис. грн.

ІІ місце: редактор комунального підприємства «Редакція телерадіокомітету «Новини Крижопілля» Світлана Чепіль за матеріал «Багатодітні сім’ї – позитивний приклад» - 151 бал;                       6 тис. грн

ІІІ місце: головний редактор комунального підприємства «Мурованокуриловецька района редакція ефірного радіомовлення» Валентина Добровольська за матеріал «Село Снитків та візит польсько-волонтерської групи до села» - 127 балів. 3 тис. грн.


 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92