У п’ятницю, 7 грудня, до інноваційного мистецького проекту «Українські митці за вільну Україну» долучилися учні Комунального закладу «Фізико-математична гімназія № 17 Вінницької міської ради».

Проект, що передбачає проведення у закладах освіти м. Вінниці спеціалізованого курсу мистецьких лекцій національно-патріотичного спрямування, триватиме до кінця грудня 2018 року та покликаний показати учнівській молоді національну самобутність українців та процес державотворення через призму мистецтва.

«Мистецький проект «Українські митці за вільну Україну» має за мету повернути імена відомих українських митців у національну історію, звільнивши їх з «імперського полону», і розкрити ці постаті в контексті європейської авангардної культури», – відзначила лектор, завідувач кафедри історії та культури України факультету історії, етнології і права Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського, доктор історичних наук, професор Ольга Коляструк.

Тема чергової лекції стосувалася життєвого та творчого шляху видатного художника, графіка, теоретика мистецтва, педагога Олександра Костянтиновича Богомазова (1880-1930). Людина непересічних талантів, відомий кубофутурист та спектраліст, основоположник українського та світового авангардизму, який добре розумівся на українській історії такультурі, про що свідчать численні його художні роботи, та якого по праву мистецтвознавці називають «українським Пікассо».

«Олександр Богомазов – це, без сумніву, унікальний живописець, який прагнуву своїх картинах передати риси українського духу: прагнення до свободи, працелюбство та високодуховність українців», – зазначила Ольга Коляструк.

Нагадаємо, що проект «Українські митці за вільну Україну» реалізовується відповідно до Обласної цільової соціальної програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2017-2020 роки, затвердженої рішенням 13 сесії обласної Ради 7 скликання від 20 грудня 2016 року № 224, спільно з Вінницьким державним педагогічним університетом ім. М. Коцюбинського та за інформаційної підтримки Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92