12 грудня, громадською організацією «Прогресивні жінки» відбулося представлення результатів щодо створення у м. Вінниці соціального підприємства з виготовлення кондитерських виробів, кошти від реалізації яких будуть спрямовані на підтримку різноманітних соціальних програм.

Відкриття соціального підприємства стало можливим завдяки підтримці Координатора проектів ОБСЄ в Україні та уряду Канади. Окрім того, соціальним партнером проекту виступила Спілка підприємців «Стіна».

«Прибуток від реалізації кондитерських виробів буде використовуватись у некомерційних цілях: він буде спрямований на підтримку соціальних програм, зокрема програми запобігання торгівлі людьми», – зазначила президентка громадської організації «Прогресивні жінки» Наталія Козлова.

За словами Наталії Козлової, дуже важливо забезпечити сталість роботи соціального підприємства, зокрема й фінансову, так як існує негативна тенденція: після того як завершується донорська підтримка проекту по створенню соціального підприємства – підприємництво завершує своє існування протягом 1-2 років.

«Окрім того, одним з найважливіших факторів успішної роботи соціального підприємства є налагодження партнерських стосунків з місцевою громадою, на території якої воно розташоване, а також систематична робота щодо брендінгу продукту, який випускає підприємство», – відзначила Наталія Козлова.

Нагадаємо, що на Вінниччині діє Обласна комплексна програма підтримки сім'ї, запобігання домашньому насильства, забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків та попередження торгівлі людьми на період до 2021 року, затверджена рішенням 13 сесії обласної Ради 7 скликання від 16 грудня 2016 року № 226.


 

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92