Сьогодні, 14 грудня,  в ДонНУ імені Василя Стуса вручили сертифікати про успішне завершення медіа-школи «VIN-MEDIA» – унікальної освітньої програми для керівників та редакторів районних газет, яка реалізовувалась під гаслом «Від комунальної газети до успішного медіа». Проект  ініційований ГО «ВІСЬ» у партнерстві з ДонНУ імені Василя Стуса та за підтримки Вінницької обласної державної адміністрації.

Привітати учасників програми із завершенням навчання прийшли:  заступник голови ОДА Олександр Крученюк, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА  Світлана Василюк, керівники проекту: проректор ДонНУ імені Василя Стуса Тетяна Нагорняк , завідувач кафедри журналістики ДонНУ імені Василя Стуса Олена Тараненко, тренери - експерти-практики в галузі журналістики, політології, юриспруденції.

Нагадаємо: заняття в медіа-школі «VIN-MEDIA» розпочалися у червні  2018 року. За більш як піврічний період, завдяки професійним менторам, було проведено багато цікавих креативних тренінгів, розглянуто низку актуальних проблем та шляхи їх вирішення. Окрім надання необхідних професійних навиків, проект об’єднав  журналістів: завдяки «VIN-MEDIA»  в області утворився справжній редакторський моноліт.

 Підсумковим, випускним проектом медіа-школи став «Випуск газети за 8 годин»: проекти готували три команди (умовні редакції). Підсумкова робота (випуск газети) включала такі чинники, як визначення концепції, назви видання, рубрик жанрів та тем для матеріалів, а також створення текстів, фотографування, дизайн та макетування за підтримки  й під керівництвом досвідченого ментора.

Тож сьогодні  усі три  «редакції»  взяли участь у публічному захисті своїх підсумкових робіт – газет. На думку авторитетного журі,  найкращою визнана газета «DONУнівер», яка у підсумку  набрала найбільшу кількість балів.

Від обласної державної адміністрації учасників програми привітав  із успішним її закінченням Олександр Крученюк, який щиро подякував команді Донецького національного університету імені Василя Стуса за креативний підхід до організації занять:

«Це дійсно чудовий проект: перш за все, він дав вам, журналістам,  можливість тісного спілкування, обміну досвідом, а також перейняття передових методик  для своєї роботи від  фахових тренерів програми , ознайомлення із загальнодержавними та світовими тенденціями у  журналістиці. Меж  вдосконалення для людини немає, тож щиро дякую усім, хто брав участь у реалізації програми, а особливо – нашим журналістам, які віднайшли час, можливості і бажання сьогодні бути тут і здобувати нові  знання».

Директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА  Світлана Василюк наголосила: «Ви всі – « агенти змін» у своїх районах, від вас залежить дуже багато. Хочу подякувати  вам за роботу,  адже ви наважилися,прийняли це навчання, а  керівники та тренери проекту із Донецького національного університету дуже грамотно і фахово збагачували вас новими знаннями».

Олександр Крученюк, Світлана Василюк  та керівники проекту вручили слухачам  сертифікати про закінчення освітньої  програми медіа-школи «VIN-MEDIA» та цінні подарунки.

«Учасники цієї школи – це люди, які будують місточки між свідомістю громади і тією реальністю, яку самі відчувають набагато гостріше, ніж інші. Я переконана в тому,  що журналістами стають люди з особливою емпатією, здатні відчути, донести і творити майбутнє»,- підсумувала Тетяна Нагорняк, одна із керівників проекту, проректор ДонНУ імені Василя Стуса.


 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92