В Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької облдержадміністрації, 20 грудня, у режимі скайп-конференції відбулася Урядова експертна зустріч за участю директора Департаменту фінансів облдержадміністрації Миколи Копачевського, начальника бюджетного управління Департаменту фінансів Валентина Медика, представника громадської ради при ОДА Володимира Безбаха. Предметом обговорення стала бюджетна реформа у розділі «Запровадження середньострокового бюджетного планування».

У центральній студії до обговорення долучилися Олександра Бетлій – головний економіст Міністерства фінансів України, Олена Гаєвська – заступник начальника відділу середньострокового бюджетного планування департаменту держаного бюджету, Марія Репко – центр економічної стратегії та Ілля Несходовський – інститут національно-стратегічної трансформації.

За словами Олександри Батлей середньострокове бюджетне планування є платформою для подальшого соціально-економічного розвитку країни. Необхідність впровадження змін виникла саме в плануванні. Основні проблеми, які виникли у плані середньострокового планування це непередбачувана бюджетно-податкова політика і платники податків не знають чого очікувати в наступному році. Тому виникає необхідність впровадження середньострокового бюджетного планування, як стратегічного планування.

 Середньострокове бюджетне планування - це передбачувана та збалансована бюджетна податкова політика, спрямована на реалізацію пріоритетів розвитку. Воно забезпечує реалізацію реформ і інформує громадян та бізнесу про дії влади. Також надає покращення фіскальних послуг. Прозорість та відкритість бюджетного процесу призводить до того, що спонукає органи влади прозоріше працювати та ефективніше надавати свої послуги. Завдяки стабільності і прогнозованості знижуються інвестиційні ризики.

Для ефективності співпраці всі мають визначитися, що робити протягом наступних трьох років і що є пріоритетним. Також запровадити оцінку на впровадження реформ.

Запроваджується новий документ – це бюджетна декларація, яка буде стратегічним документом. Бюджетна декларація визначає фінансові можливості для впровадження пріоритетів.

 

Переглянути зустріч можна за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=0d0ley5oq_c.


 

 

 

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92