Сьогодні, під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ігоря Івасюка відбулось засідання організаційного комітету з підготовки та проведення на Вінниччині протягом 20-22 вересня цього року Всеукраїнського конгресу сімей.

Метою проведення заходу є зміцнення українських сімей та донесення до молодого покоління цінностей християнської сім’ї.

Серед учасників засідання також були присутні начальник управління у справах національностей та релігій ОДА Ігор Салецький та керуючий Кам’янець-Подільською дієцезією Римсько-католицької церкви єпископ Леон Дубравський.

«Керівництво області з великою повагою та відповідальністю ставиться до проведення всіх заходів, які організовуються Радою Церков та Радою національно-культурних товариств Вінниччини, а особливо, що стосується захисту сім’ї та суспільної моралі. Саме тому голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій відкликнувся на прохання владики Леона Дубравського щодо проведення 20-22 вересня Всеукраїнського конгресу сімей, який цього року організовує Римсько-католицька церква», - зазначив на початку зібрання Ігор Івасюк.

В ході засідання Ігор Салецький детально проінформував щодо порядку проведення заходів Всеукраїнського конгресу сімей, відповідно до програми якого заходи розпочнуться  20 вересня у Шаргороді, де у Кальварії відбудеться Євхаристія та Хресна Дорога, присвячена примиренню в сім’ї.

Другий день заходу, 21 вересня, розрахований, переважно, на дітей та молодь, які протягом всього дня матимуть власну програму заходів в парафії Божого Милосердя та парафії Матері Божої Ангельської, де працюватимуть презентаційні панелі сімейної тематики.

У третій день святкування, 22 вересня, у центрі Вінниці планується урочиста Євхаристія за участю єпископів, священників і мирян, яку очолюватиме Апостольський Нунцій в Україні Архиєпископ Клаудіо Гуджеротті.

Підводячи  підсумки засідання,  організатори підкреслили, що запрошують до участі у конгресі всі сім’ї України, а також усіх, кому не байдужі благо та цінності сім’ї.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92