5 грудня відзначають Міжнародний день волонтера. 

Від початку агресії десятки тисяч людей в Україні частково або повністю змінили свої мирні професії. Наразі майже не існує галузі, якої б не торкнулося волонтерство. 

Сьогодні в обласному молодіжному центрі "Квадрат" відзначили тих, хто з перших днів повномасштабної війни допомагає армії та цивільним. 

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять українців, які віддали свої життя за волю, незалежність і свободу України.

Звертаючись до присутніх, Начальник ОВА Сергій Борзов підкреслив, що успіхи Збройних Сил України можливі, в тому числі, і завдяки підтримці волонтерів: "Це надихає не тільки народ України, але й ЗСУ. Усі ми пам’ятаємо як починалася ця війна, наскільки цінною була допомога волонтерів. Ми усі можемо долучатись до волонтерського руху: коли нас така велика і потужна спільнота, то, безумовно, разом – ми велика сила!"

Із щирими побажаннями до присутніх також звернувся голова обласної Ради Вячеслав Соколовий: "Волонтерство зняло будь-які межі, адже саме воно об’єднало різних людей за віком і професією заради спільної мети – нашої перемоги. Усі вдячні вам щосекунди за відданість справі та допомогу, яку ви забезпечуєте".

За активну благодійну і волонтерську діяльність, вагому і систематичну підтримку військовослужбовців, які захищають Україну від російської терористичної агресії, керівники області відзначили більше 100 волонтерів Подяками від обласної військової адміністрації та обласної Ради, а також вручили державні прапори. Під час заходу Юлії Вотчер вручили Почесний нагрудний знак від Головнокомандувача Збройних Сил України «За сприяння війську». 

Весь світ із захватом слідкує за неймовірною, титанічною роботою наших волонтерів. Українці роблять, здавалося б, неможливе. 

Бути волонтером – важлива і відповідальна місія, адже саме активна позиція, небайдужість та невтомна праця додає віри у те, що у нашого народу є майбутнє.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92