Круглий стіл «Доброволець – це місія чи покликання?» анонсовано під час чергового засідання правління Громадської ради при облдержадміністрації, яке відбулось у пресцентрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації.

Захід має на меті познайомити учнівську молодь міста Вінниці з українськими добровольцями – людьми, які у найважчі для країни часи стали на захист національної ідеї та державності.

Нагадаємо, що пам’ятна дата встановлена Верховною Радою України у 2017 році, щоб вшанувати мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету й територіальної цілісності нашої держави.

«Ми пам’ятаємо історію цієї дати – 14 березня. Вона обрана невипадково. Цього дня у 2014 році перших 500 добровольців Самооборони Майдану вирушили на тренувальну базу для формування першого добровольчого батальйону, щоб згодом на Сході України стати на захист нашої держави. Це приклад самоорганізації та патріотизму, який притаманний українському народу в усі часи», – зазначив голова Громадської ради при облдержадміністрації Пилип Прудиус.

«Сьогодні пріоритетом держави є виховання у підростаючого покоління патріотизму, формування розуміння єдності та цілісності України, почуття особистої відповідальності за долю держави, готовність служити Батьківщині. Молодь повинна усвідомлювати себе українцями та розвивати у собі бажання бути гідними громадянами України», – переконаний організатор круглого столу, член комітету Громадської ради зі свободи слова, культури та релігії, голова громадської організації «Простір майбутнього» Віктор Степанчук.

Проведення круглого столу заплановано у читальному залі Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки імені Валентина Отамановського.

Окрім учнівської молоді міста Вінниці, серед запрошених – добровольці Збройних Сил України, волонтери, представники інститутів громадянського суспільства Вінниччини, які активно долучаються до національно-патріотичного виховання дітей та молоді області.

Також під час чергового засідання правління Громадської ради при облдержадміністрації присутні заслухали звіт комітету сільського господарства, архітектури та земельних ресурсів, міжнародного співробітництва, екології та туризму стосовно допомоги Збройним Силам України, підтримки внутрішньо переміщених осіб, а також розвитку на Вінниччині інституту сільськогосподарського дорадництва як однієї зі складових забезпечення продовольчої безпеки України.

Нагадаємо, що діяльність Громадської ради систематично висвітлюється на офіційному вебсайті обласної військової адміністрації.

Організаційне забезпечення роботи та інформаційний супровід діяльності Громадської ради здійснюється Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92