На цьому наголосила директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОВА Світлана Юзвак під час засідання профільної комісії обласної Ради.

Сьогодні, 16 березня, депутати комісії з питань правової політики, регламенту, депутатської діяльності та етики Вінницької обласної Ради заслухали звіт про виконання заходів за 2022 рік в рамках Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Вінницькій області на 2021-2025 роки.

«Війна внесла свої корективи, але попри це нам вдалося реалізувати більшість заходів у рамках нашої профільної Регіональної програми. - відзначила Світлана Юзвак. - Здійснювались заходи щодо підтримки книговидавничої галузі, для поповнення бібліотечних фондів навчальних закладів, військових частин передано велику кількість книг виданих раніше. Наші книги, у тому числі дитячі, через волонтерів передано вимушеним переселенцям, які тимчасово проживають в Латвії, Естонії, Польщі та США та на деокуповані території України».

За словами Світлани Юзвак, на належному рівні забезпечено проведення в області заходів з відзначення державних і професійних свят, історичних та визначних подій, ювілейних та пам’ятних дат: «Забезпечено виплату грошової винагороди 983 особам, нагородженим Почесними грамотами облдержадміністрації та обласної Ради, а також 8 особам, нагородженим Почесною відзнакою «За заслуги перед Вінниччиною».

Окремо керівниця Департаменту відзначила роботу комісій, діяльність яких забезпечує Департамент. У 2022 році проведено 4 засідання обласної комісії з реабілітації, на яких розглянуто 430 заяв від вінничан для наступного розгляду їх Національною комісією з реабілітації. За весь час роботи комісії розглянуто та схвалено для подальшого розгляду 1726 заяв.

Також минулого року відбулося засідання Регіональної комісії у справах увічнення пам’яті жертв війни та політичних репресій. За результатами засідання підписано Акт Комунальному підприємству Львівської обласної ради «ДОЛЯ» щодо встановлення місця поховання періоду 1920-1922 рр, 1958-1975 рр. у м.Вінниці на Європейській Площі.

Таким чином, попри війну, фінансову обмеженість заплановані заходи в рамках реалізації Регіональної програми були в основній своїй частині ефективно реалізовані.

 

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92