Сьогодні, 21 квітня, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації Світлана Юзвак разом з представником Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Вінницькій області Вадимом Мазуриком провели робочу зустріч з керівниками та журналістами вінницьких онлайн-медіа.

Тема зустрічі – «Імплементація основних положень Закону України «Про медіа» в інформаційний простір Вінниччини».

Учасники зустрічі обговорили інструменти запровадження нового законодавства, роль та значення у цьому процесі Національної ради, органів співрегулювання та самих медійників.

 «Хоч деякі інтернет-видання в інформаційному просторі області знаходяться вже понад два десятиліття і встигли за цей час добряче потіснити традиційні медіа, до цієї медійної сфери все ще продовжують ставитись, як до «нової»,- зазначив Вадим Мазурик.

Представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення зупинився на тих статтях нового Закону, які стосуються роботи в правовому полі саме онлайн-медіа.

 «Всі ми з вами працюємо в одному напрямку і в одній галузі,- підкреслила в ході обговорення Світлана Юзвак.- Сьогодні інтернет-ресурси розвиваються, примножуються і  нові сайти з'являються мало не щодня. Але є стабільні інтернет-ресурси, яким люди довіряють. Тому варто розуміти, що ваша інформація, яка публікується, має великий вплив на суспільство, на сприйняття ситуації та на загальне розуміння того, що відбувається».

Директор Департаменту наголосила, що під час війни інформаційне поле є дуже чутливим, тому на онлайн ресурсах важливо публікувати лише правдиву та оперативну інформацію.

«Це стосується і об’єктивного висвітлення діяльності обласної військової адміністрації. - зауважила Світлана Юзвак. - Вінницька область є територією, де не ведуться бойові дії. І це, звичайно, впливає на тематику наповнення онлайн-медіа. Перш за все, дякуємо нашим Збройним Силам України, завдяки яким ми можемо працювати».

Жваве обговорення викликали теми, важливі для нормального і повноцінного функціонування інформаційного середовища (наприклад, - порушення авторського права на матеріали або проблему появи «фальшивих журналістів», які прикриваються брендами відомих видань, не маючи до них жодного стосунку).

Результатом зустрічі стало створення постійної платформи спілкування та оперативного інформування.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92