В українській історії багато трагічних сторінок. Напевно, немає жодної родини, яка б не була дотичною до проблематики політичних репресій в Україні. Це дуже болюча тема. Втім, це частина нашої історії, і, на жаль, нашого сьогодення також.

Традиційно щороку у третю неділю травня в Україні вшановують пам’ять усіх, хто зазнав переслідувань в часи Великого терору 1937-1938 років та інших періодів радянського режиму.

За дорученням Начальника ОВА Сергія Борзова, до Дня пам’яті жертв політичних репресій за участю директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОВА Світлани Юзвак, членів Вінницького обласного товариства політичних в’язнів, репресованих та їх дітей відбулось делеговане покладання гірлянд до пам’ятного знаку жертвам Вінницької трагедії 1937–1938 років та пам’ятника жертвам комуністичного терору на Вінниччині.

Вони жили звичайним життям, вірили у краще майбутнє, мали сміливість говорити «незручну» для радянської влади правду, але були знищені чи репресовані. Не за злочини… за самобутність, національну ідею та прагнення нести свою культуру у світ.

Сьогодні, як і тоді, росія намагається знищити нашу ідентичність та Україну як державу. Попри щоденні залякування, насильство, терор, ми продовжуємо боротися за свободу. Дякуємо нашим захисникам, які щодня відбивають атаки ворога. Слава нашим героям!

Ми ніколи не забудемо і не пробачимо…

Неодмінно переможемо!

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92