Нове медійне законодавство та прикладні аспекти його  реалізації обговорювали сьогодні в новоствореному офіційному медіацентрі обласної  військової адміністрації із представником Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Вінницькій області Вадимом Мазуриком.

Під час брифінгу Вадим Мазурик розповів про  інструменти впровадження в життя нового Закону «Про медіа» та його значимість для українського суспільства.

Головною темою розмови стала медіареформа і те, як вона забезпечує регулювання інтернету, свободу слова, діяльність медіа у воєнний час і блокування джерел дезінформації.

«Нове законодавство у сфері медіа - це відповідь на виклики часу. Адже попередні закони у цій царині зовсім не враховували ні присутності нових технологій, ні сучасних можливостей одержання та передачі інформації, ні звичок аудиторії. Вже не кажучи про те, що зовсім не давали інструментарію боротьби з викликами гібридної війни та ворожою пропагандою»,- підкреслив Вадим Мазурик.

Представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення  окремо  зупинився на нормативно-правових  актах, які запрацювали після рішень Нацради 18 та 25 травня,  пояснив механізми регулювання цифрових платформ тощо.

Варто підкреслити, що  ухвалення нового Закону «Про медіа» було однією з умов Європейського Союзу для набуття Україною членства в ЄС. Тому в Законі були запроваджені європейські принципи регулювання – він базується на Директиві про аудіовізуальні медіапослуги.

«Ми живемо в Європі і відстоюємо європейські цінності, тож новий Закон про медіа  впроваджується в інтересах суспільства, яке обрало європейський шлях»,- підсумував Вадим Мазурик.

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92