6 червня в офіційному медіацентрі обласної військової адміністрації відзначили журналістів Вінниччини з нагоди професійного свята.

Через російську агресію багато медійників зараз знаходяться на передовій не лише інформаційного фронту.

Вони поповнили військові формування Сил оборони України та воюють не лише словом, а й зброєю.

На жаль, маємо втрати. За час повномасштабного вторгнення загинули 60 представників українських медіа, серед них є і вінничани. Пам’ятаємо і шануємо полеглих Героїв-журналістів.

«Вінницькі журналісти, які зараз відстоюють цілісність нашої держави, нищать ворога щодня й щогодини, і в холод, і в спеку, вдень і вночі. Ми захоплюємось тими, хто зараз «обнуляє» ворога бойовими дронами, і артилерією, воює у бригадах територіальної оборони, захищає небо та кордони України. Дякую за те, що ви піднімаєте український патріотичний дух. Це дуже важливо, адже ворог постійно використовує інформаційно-психологічні операції. – зазначив Начальник ОВА Сергій  Борзов. – Завдяки вам, медійникам, ми можемо донести людям правдиву та необхідну інформацію. Вінницька область точно знає журналістів, які мають силу слова і яким можна довіряти».

У свою чергу, голова обласної Ради Вячеслав Соколовий зауважив, що в сучасних українських реаліях інформаційний фронт став важливим для підтримки стабільної ситуації по всій державі.

«На початку війни ви першими поїхали у гарячі точки, щоб зібрати для людей правдиву інформацію. Ви діяли і лише потім думали про те, яка небезпека вам загрожує. І ви продовжуєте ризикувати сьогодні. Дякую за вашу працю», - наголосив Вячеслав Соколовий.

Керівники регіону відзначили кращих медійників Почесними грамотами обласної військової адміністрації та обласної Ради.

Також у рамках заходу письменник Вадим Вітковський презентував книгу «Україна: журналісти на передовій». У виданні зібрано матеріали різних жанрів: репортажі, інтерв’ю, нариси, огляди, а також фотографії і документи медійників, які перебували в зоні бойових дій. Це живі свідчення очевидців з місця подій і враження самих учасників.

У свою чергу, голова обласної організації Національної спілки журналістів України Василь Паламарчук вручив відзнаки та премії кращим медійникам регіону.

Дякуємо журналістам за громадянську позицію та невтомну працю в тилу і на передовій.

Неодмінно переможемо!

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92