Після звільнення Правобережжя Херсонської області Президентом України Володимиром Зеленським було започатковано ініціативу «Пліч-о-пліч».

Начальник Управління будівництва ОВА Андрій Гринчук під час брифінгу в офіційному медіацентрі обласної військової адміністрації розповів про те, як вінницькими будівельниками проводились відновлювальні роботи у селищі Калинівське, що на Херсонщині.

Проєкт «Пліч-о-пліч» - це ініціатива, яка дозволяє відновити зруйновані будинки та об'єкти соціальної інфраструктури. Він об'єднує людей, громади, органи місцевого самоврядування для відновлення населених пунктів України, які були зруйновані російськими окупантами.

Фінансування відновлювальних робіт населених пунктів Херсонщини здійснюється за рахунок обласних і місцевих бюджетів за підтримки волонтерів та бізнесу різних громад України.

За дорученням Офісу Президента України, робочою групою з представників Вінницької ОВА у кінці травня поточного року було обстежено 189 об'єктів житлової та соціальної інфраструктури селища міського типу Калинівське Бериславського району Херсонської області, що зазнали руйнувань та пошкоджень внаслідок агресії рф.

Визначено 40 першочергових об'єктів, в яких проживають соціально незахищені верстви. Взято в роботу по відновленню 10 будинків. Будівельні роботи здійснювалися сформованими бригадами з територіальних громад Вінницької області.

  • Які громади долучились до відбудови?
  • Який об’єм робіт вже виконано?
  • Скільки будівельників були задіяні до відновлення об’єктів?
  • Яку кількість будинків заплановано відновити у наступному році?

Дивіться у відео.

 

 

 

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92