Літературознавець та дисидент Іван Дзюба назвав це видання справжнім добрим прикладом для усіх інших журналів та альманахів.

Сьогодні, за дорученням Начальника ОВА Сергія Борзова, його Перший заступник Наталя Заболотна привітала колектив редакції з нагоди ювілею.

«Минуло десятиліття, і тепер ми не уявляємо бренду області без «Вінницького краю», унікального літопису сьогодення. – зауважила посадовиця. – Знаково, що у 2022-2023 роках на сторінках видання пишуть історію нашої війни проти російського ворога. Зокрема, започатковано серію матеріалів про наших земляків - Героїв України. Згодом вийдуть друком три перші книги про наші міста та села, деяких з них уже немає на карті, але про них будуть знати наші нащадки. І це все завдяки нашим письменникам, дослідникам та краєзнавцям-історикам. «Вінницький край» створений саме для того, щоб ми пам’ятали про своє коріння».

Вона також побажала авторському колективу наснаги і натхнення, подальшого втілення нових творчих проєктів.

У свою чергу, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОВА Світлана Юзвак подякувала редакторам журналу за розвиток видання, зазначивши: «Сьогодні «Вінницький край» - це потужна можливість для прояву творчих здібностей та літературних талантів наших молодих письменників».

Головний редактор журналу, керівник Вінницької обласної організації НСПУ Вадим Вітковський подякував присутнім за підтримку та спільну роботу, а також поділився напрацюваннями колективу на майбутнє.

Вінницький край» - це справді наша гордість! За словами Вадима Вітковського, нині журнал виходить під гаслом «Україна в огні», багато авторів надсилають до редакції свої твори безпосередньо з передової. До слова - журнал двічі презентували на фронті, адже репортажі з гарячих точок  часто друкуються відразу «з-під пера».

Бажаємо творчому колективу подальших успіхів, цікавих авторів, ексклюзивних матеріалів і вдячних читачів!


 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92