Ще одна викрита корупційна схема на Вінниччині. Вона приносила посадовцям до 50 млн грн на рік.

Як повідомив Начальник ОВА Сергій Борзов, буквально сьогодні, в рамках роботи групи «Прозорість та підзвітність» Державне бюро розслідувань спільно з Департаментом безпеки ДП Ліси України ліквідували корупційну схему у центральному офісі держпідприємства «Ліси України та у його Філії на Вінниччині.

Учасники оборудки впровадили вертикально інтегрований механізм вимагання та отримання неправомірної вигоди від підпорядкованих «лісників» за реалізацію незаконно зрізаної деревини.

За хабарі посадовці «закривали очі» на незаконну діяльність підлеглих працівників лісового господарства та «гарантували вирішення питань» із контролюючими та правоохоронними органами у разі виявлення порушень в їх діяльності.

Погрожуючи, у разі відмови накладенням доган, керівник Філії також вимагав від працівників штучно зменшувати обсяги видобутої лісопродукції, для подальшої реалізації «залишків» за готівку, як необлікованих. За попередніми оцінками збитки держави від протиправної діяльності можуть сягати десятків мільйонів гривень.

У межах розпочатого кримінального провадження, задокументували декілька епізодів у ході яких директор отримав неправомірну вигоду на загальну суму близько 11 тисяч доларів США. Гроші він надалі розподіляв між посадовцями Центрального лісового Офісу.

Сума «данини» становила 65% від обсягів реалізації необлікованої деревини.

Правоохоронці затримали у Вінниці «на гарячому» одного з основних фігурантів – директора Філії під час передачі йому чергової суми неправомірної вигоди.

Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх учасників оборудки. Зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі без права обіймати певні посади та конфіскацією майна.

Tags:

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92