Про важливі аспекти життя регіону у 2023 році та пріоритетні завдання на наступний рік розповів Начальник ОВА Сергій Борзов у своєму підсумковому брифінгу.

«Вінницька область хоч і вважається опорною, проте щоночі перебуває під загрозою атак ворожих БПЛА на стратегічні об'єкти. Тому головне для нас – безпека регіону. – зауважив очільник регіону. – Від безпеки  напряму залежить економічна стабільність, розвиток бізнесу, підприємництва та агропромислового комплексу. Тут маємо гарні показники та лідерські позиції».

Також важливим питанням в роботі обласної військової адміністрації було і  залишається підтримка Захисників та Захисниць, їх родин, а також родин загиблих. Начальник ОВА розповів про програми, які працюють в області та завдання, які стоять перед нами, аби жодна людина цієї категорії не залишилась поза увагою.

Ще одна категорія українців, яка потребує особливої уваги – ВПО. Їх прихисток та створення належних умов проживання – був, є і буде  важливим пріоритетом.

Допомагала Вінниччина і деокупованим територіям. Під час брифінгу Сергій Борзов розповів про результати загальнонаціонального проекту «Пліч-о-пліч», в рамках якого  Вінниччина відновлює житло територіальної громади Калинівське, Бериславського району Херсонської області.

Крім цього, важливим та актуальним є питання цільового використання бюджетних коштів. Як повідомив очільник області, є гарні результати діяльності робочої групи «Прозорість та підзвітність».

На завершення Сергій Борзов зауважив: «На жаль, війна триває, приносить нам багато горя, збільшується кількість осіб з інвалідністю. Маємо зробити все, щоб такі люди мали можливість вільно пересуватись, навчатись, працювати – жити повноцінним життям. За цей рік в області є позитивні напрацювання, ми  максимально наблизилась до  статусу - безбар’єрна Вінниччина. Маємо ще багато планів та викликів. Працюємо далі! Дякую ЗСУ! Дякую всім за роботу! Разом до ПЕРЕМОГИ!»

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92