Сьогодні особливо важливо на 100% забезпечити українським телевізійним сигналом прикордонні території, що межують із Молдовою, Білоруссю та країною-агресором.

Саме тому в Україні продовжують розвивати загальнонаціональну цифрову багатоканальну телемережу МХ-7.

Про це йшлося під час онлайн засідання, що відбулось під головуванням т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислава Карандєєва. 

У нараді взяв участь Начальник ОВА Сергій Борзов.

Важливо, що підключення до МХ-7 надасть технічну можливість блокування антиукраїнського мовлення на прикордонних територіях.

«Для Вінниччини це питання є актуальним, адже ми маємо кордон з Республікою Молдова, частина з якого припадає на невизнану Придністровську Молдавську Республіку», - підкреслив Сергій Борзов.

Зауважимо, що уже зараз передавачі мультиплексу МХ-7 встановлені у населених пунктах прикордоння: у Могилеві-Подільському, Ямполі, Піщанці.

Як пояснив представник Національної ради з питань телебачення та радіомовлення у Вінницькій області Вадим Мазурик, це дасть змогу долучитись до українського телемовлення нашим людям, які раніше не мали іншої альтернативи, крім супутникового телебачення. А це, в свою чергу, призводило до того, що вони отримували телевізійний продукт від держави-агресора або тих, хто її підтримує.

Підбиваючи підсумки засідання, Ростислав Карандєєв наголосив, що вкрай необхідно за допомогою передавачів МХ-7 покрити українським мовленням ті території, де його раніше не було.

А якщо потрібно, допомогти місцевим громадам з обладнанням.

«Маємо все зробити якісно та ефективно. Все буде Україна!» - зазначив Сергій Борзов.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92