В офіційному медіацентрі обласної військової адміністрації 4 січня відбувся брифінг заступниці директорки Департаменту охорони здоров'я та реабілітації ОВА Тетяни Бондаренко.

Під час брифінгу спікерка розповіла про те, як в області впроваджується проєкт «Рання діагностика раку шийки матки у жінок в сільській місцевості» за підтримки USAID та закликала не відкладати піклування про власне здоров’я до Перемоги.

Наразі проєкт втілюється у чотирьох громадах, тож мешканки Теплицької, Жмеринської, Могилів-Подільської та Іллінецької громад зможуть пройти безкоштовний онкоскринінг на виявлення раку шийки матки безпосередньо за місцем проживання.

«Рак шийки матки - одне із тих захворювань, які наші медики найчастіше діагностують у пацієнток. Зазвичай жінки звертаються до лікаря, коли відчувають якісь симптоми, рак діагностується на пізніх стадіях, лікування дороге і, на жаль, не завжди призводить до одужання. Тому дуже важливо виявляти захворювання на ранніх стадіях, адже тоді у жінок є багато шансів на успішне лікування»,- підкреслила Тетяна Бондаренко.

Також мова йшла про організацію цитологічних досліджень на папіломавірус людини у межах проєкту. Адже саме цей збудник є однією із причин виникнення раку шийки матки у жінок. 

Усі лабораторні дослідження здійснюватимуться на базі Подільського регіонального онкологічного центру та Клінічного центру інфекційних хвороб.

Більше дивіться у відео.

Tags:

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92