Учора, 11 січня, відбулося організаційне засідання правління Громадської ради.

«Протягом минулого року відбулось 4 засідання загальних зборів та майже 30 засідань правління Громадської ради, під час яких розглянуто понад 70 різних питань. Допомога Збройним Силам України та підрозділам територіальної оборони, посилення медичної гуманітарної допомоги в реаліях війни, розвиток на Вінниччині інституту сільськогосподарського дорадництва як механізму забезпечення продовольчої безпеки України та багато інших. Ми брали активну участь у формуванні та реалізації регіональної політики, працювали задля наближення Перемоги. Сподіваюся, що всі члени Громадської ради працюватимуть ще продуктивніше, а 2024 рік стане переможним для країни та кожного з нас», – зазначив голова Громадської ради при облдержадміністрації Пилип Прудиус.

Громадська рада активно долучалась до виконання Плану заходів щодо реалізації у Вінницькій області Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2021–2026 роки. Зокрема, до організації воркшопу «Станьмо лідерами змін», який об’єднав зусилля місцевої влади та громадськості задля надання новоствореним інститутам громадянського суспільства Вінниччини знань та практичного досвіду з інституційного розвитку та грантової діяльності, співпраці з місцевою владою та медіа, а також до квесту національної ідентичності «Нескорена молодь», який проводився для студентів закладів вищої освіти до Тижня громадянського суспільства.

Окрім того, члени Громадської ради брали участь у Регіональному форумі громадських ініціатив «Я змінюю!», який об’єднав представників місцевої влади, інститутів громадянського суспільства та соціально відповідального бізнесу задля спільного пошуку шляхів вирішення ключових проблем співпраці органів державної влади та місцевих громад Вінниччини.

Голова громадської організації «Подільський центр прав людини» Михайло Бардин та голова Вінницької обласної організації «Союз юристів України» Олексій Гончар, а також голова Хмільницької районної громадської організації «ПРАВО» Віталій Дорох працювали у складі робочої групи з оцінювання корупційних ризиків і долучились до розроблення проєкту Антикорупційної програми обласної військової адміністрації.

Звіт про роботу Громадської ради протягом 2023 року та план роботи Громадської ради на 2024 рік будуть розміщені на офіційному вебсайті обласної військової адміністрації у розділі «Громадянам».

Організаційне забезпечення роботи та інформаційний супровід діяльності Громадської ради здійснюється Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації.

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92