В офіційному медіацентрі обласної військової адміністрації відбувся брифінг директорки Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб Валентини Зайцевої.

Мова йшла про епідемічну ситуацію, пов’язану із захворюваністю на грип та ГРВІ у Вінницькій області.

Валентина Зайцева наголосила, що обласна лабораторна служба разом із Департаментом охорони здоров’я та реабілітації ОВА має усі необхідні засоби для виявлення хвороби та запобігання її розповсюдженню.

Посадовиця надала статистику захворюваності на грип та ГРВІ та розповіла про їх симптоми і способи профілактики.

Грип розпочинається раптово: на фоні абсолютного здоров’я спостерігається лихоманка, головний біль, болі в горлі. Натомість при ГРВІ все проходить більш спокійно та, зазвичай, у легкій формі. Основним джерелом інфекції є хвора людина. Небезпека передачі вірусу зберігається на стадії одужання, а також є можливою за 5-7 днів перед захворюванням, коли ще немає чітко виражених симптомів. Вірус зберігається в організмі до двох тижнів.

Наразі на Вінниччині зареєстровано 1582 випадки захворювань на грип та ГРВІ. Захворіли 902 дитини. 89 осіб госпіталізовано, серед них – 78 дітей.

На жаль, маємо один летальний випадок від ускладнень грипу А. Літній чоловік мав супутні захворювання та не був вакцинований від грипу.

Валентина Зайцева наголосила, що вакцинація проти грипу зменшує ризик захворіти та підвищує шанси на легший перебіг хвороби.

Станом на 25 січня в області вакциновано 8129 осіб, з яких - 5738 у місті Вінниця. Для групи ризику державою надається безкоштовна можливість вакцинуватися.

Зараз на Вінниччині рівень захворюваності на 30% нижчий епідпорогу. Отже, навчальні заклади  працюють у звичайному режимі. Онлайн навчання запроваджують у випадку, коли заняття не відвідують більше 20% дітей.

Наразі у м. Вінниці на дистанційне навчання перейшли 5 шкіл.

Бережіть себе та подбайте про своїх близьких.

Більше інформації – у відео.

Tags:

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92