Вчора, 10 жовтня, учасники тематично-оздоровчого семінару для представників громадських організацій учасників антитерористичної операції на Сході України, що проходить на базі обласного клінічного госпіталю для інвалідів війни, відвідали музей історії авіації та космонавтики ім. О. Можайського у смт. Вороновиця.

Музей розміщено у палаці колишніх власників маєтку Грохольських. Триповерховий палац був придбаний М. Можайським, брат якого Олександр Федорович Можайський (1825-1890), майбутній винахідник планера, впродовж 1869-1876 років був місцевим управителем. Саме тут було вперше випробувано модель літального апарату.

Відвідувачі ознайомилися з речовими пам’ятками, пов'язаними з розвитком авіації та космонавтики на Вінниччині та в Україні загалом, зокрема, документами, фотографіями, книгами, сучасним льотним спорядженням, а також меморіальними предметами, що належали О. Можайському.

Також, протягом екскурсійного дня, учасники тематично-оздоровчого семінару мали змогу прослухати виступ академічного камерного оркестру «Арката» обласної філармонії та побачити художні номери у виконанні вихованців Вінницького училища культури і мистецтв ім. М. Леонтовича, присвячені відзначенню в області Дня захисника України та Дня українського козацтва.

Нагадаємо, що тематично-оздоровчий семінар для представників громадських організацій учасників АТО триватиме до 21 жовтня поточного року. Захід, організований Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, передбачає екскурсійні поїздки, зокрема, екскурсію до світломузичного фонтану РОШЕН, відвідання вистав обласного музично-драматичного театру ім. М.К. Садовського, а також участь у відкритті Меморіалу і Парку слави в м. Гайсині та концертній програмі, присвяченої Дню захисника України, яка відбудеться 13 жовтня у приміщенні міського Будинку офіцерів.

Окрім того, в рамках тематично-оздоровчого семінару, учасники зможуть поспілкуватися з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, обласних управлінь та обговорити проблемні питання пов’язані з соціальним забезпеченням, виділенням земельних ділянок, лікуванням, фізичною та психологічною реабілітацією, протезуванням тощо.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92