В офіційному медіацентрі Вінницької ОВА відбувся брифінг Першого заступника Начальника ОВА Наталі Заболотної. Посадовиця надала повну інформацію про роботу Яришівського психоневрологічного будинку-інтернату.

Днями перевірку закладу здійснили представники Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. За результатами вказаного моніторингового візиту, у інтернеті було поширено світлини клієнтів будинку-інтернату та інформацію, яка потребує уточнення і коментарів.

Так, на одному з опублікованих фото зображено кінцівку клієнта із зауваженням про необхідність його негайної госпіталізації. Тож посадовиця розповіла про те, яке лікування отримує згаданий клієнт та скільки років перебуває у цьому закладі. Його життю зараз нічого не загрожує.

Перший заступник Начальника ОВА зауважила, що зараз у Яришівському психоневрологічному будинку-інтернаті проживають 150 людей, включно з ВПО. Усі клієнти мають інвалідність, у кожного з них укладена декларація з сімейним лікарем Яришівського ЦПМСД тож мають актуальні результати повного медичного огляду.

«Середній показник смертності у Яришівському психоневрологічному будинку-інтернаті за  2 роки та 3 місяці становить – 13 осіб,ця цифра не відрізняється від показників у інших інтернатних закладах Вінниччини»,- акцентувала Перший заступник Начальника ОВА.

Наталя Заболотна під час брифінгу нагадала, що від початку повномасштабного вторгнення рф Вінниччина прийняла 1350 пацієнтів з психоневрологічних закладів Донеччини, Луганщини, в т. ч. маломобільних. З них 421 особу - транзитом. Перебування в зоні ведення бойових дій і сам процес евакуації були стресовими та негативно вплинули на здоров’я клієнтів. Для людей похилого віку з хронічними захворюваннями взагалі будь-які зміни даються важко.

Обласна військова адміністрація постійно організовує підвищення кваліфікації медичного персоналу по догляду за пацієнтами, покращення взаємодії з сімейними лікарями та спеціалізованими медичними закладами. Не лише у Яришівському психоневрологічному будинку-інтернаті, а й в усіх інтернатних закладах області. Це – незмінний пріоритет.

Користуючись нагодою, Наталя Заболотна подякувала Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини та Представництву Омбудсмана у Вінницькій області за системну роботу у сфері захисту прав людини, що сприяє покращенню рівня надання послуг в інтернатних закладах.

Детальніше у відео.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92