18 квітня в офіційному медіацентрі обласної військової адміністрації відбувся брифінг директорки Вінницького обласного центру соціальних служб Олени Стоялової.

Йшлося про необхідність подальшого розвитку системи патронатного догляду на Вінниччині.

Спікерка підкреслила: «Патронат над дитиною - це не просто ще одна програма чи ініціатива, не просто обов’язок чи відповідальність. Це - можливість для кожної громади задовольнити потреби тимчасового влаштування дитини, яка перебуває у складних життєвих обставинах, і не лише не допустити потрапляння дитини до інституційного (інтернатного) закладу, але й стати для неї важливою опорою і захистом, особливо в ситуації, коли дитина залишилась без батьківської підтримки чи опіки».

Директорка Вінницького обласного центру соціальних служб навела актуальну статистику перебування дітей в обласних спеціалізованих будинках дитини   та центрах соціально-психологічної реабілітації і аргументувала необхідність  створення сімей патронатних вихователів у кожній територіальній громаді.

ОЦСС в системі впровадження патронату над дитиною здійснює відповідальну місію - підготовку патронатних вихователів та їх помічників за навчальною програмою МСПУ.

«Ми чекаємо направлень на проходження навчання від міських, селищних та сільських рад і готові співпрацювати з усіма громадами в інтересах кожної дитини, яка потребує допомоги,- зазначила Олена Стоялова.

Детальніше у відео.

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92