Захід провели у приміщенні Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського з нагоди першої річниці заснування Інноваційно-дослідницького центру «Бізнес-парк».

Учасниками симпозіуму стали представники структурних підрозділів ОВА, органів місцевого самоврядування, профільних служб, громадських об'єднань, а також науковці, освітяни, студенти та аспіранти.

Зауважимо, що основною метою діяльності "Бізнес-парку" є максимальне наближення  університетської освіти до потреб ринку праці. Тож під час дискусій обговорили питання щодо взаємодії підприємств зі студентством, відкритої комунікації.

Крім того, йшлося про залучення молоді в інформаційну сферу, позаяк у теперішніх умовах це вкрай важливо. 

Директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОВА Світлана Юзвак зауважила, що навчальний заклад – це потужне джерело фахівців для інформаційної сфери та додала: «Ціную молодь, яка приходить на роботу з бажанням навчатися і розвиватися. Це талановиті люди, які швидко адаптуються, вміють працювати з інформаційними технологіями, соціальними мережами. Для роботодавця молоді спеціалісти, які виходять зі стін університету – це великий потенціал. Важливим напрямом роботи нашого Департаменту є комунікація з громадськістю. І саме молодь є генератором цікавих ідей, нових пропозицій, щоб налагоджувати співпрацю з інститутами громадянського суспільства».

Під час заходу присутніх ознайомили з актуальною економічною ситуацією в області. Зокрема, йшлося про функціонування ринку праці під час воєнного стану.

«Попри ураження об'єктів інфраструктури, питання пов'язані з трудовими ресурсами, міграційними процесами, з військовими ризиками, нам все ж вдається долати виклики та рухатись далі», - прокоментував Директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОВА  Ігор Цехановський.

Також окрему увагу учасники приділили питанню підтримки безробітних на ринку праці, можливостям зручного навчання за ваучерами, працевлаштування для ВПО та ветеранів. Обговорили й перспективи отримання мікрогрантів для розвитку бізнесу та можливості для учасників бойових дій.

Директор Вінницького обласного центру зайнятості Галина Скоковська розповіла й про реалізацію проєкту «Зроблено в Україні», який створений з метою підсилення українського бізнесу та зміцнення економіки країни.

Долаємо виклики разом та працюємо задля Перемоги!