В офіційному медіацентрі обласної військової адміністрації відбувся спільний брифінг Першого заступника Начальника ОВА Наталі Заболотної та директора Вінницького обласного центру контролю і профілактики хвороб  Ігоря Матковського.

Європейський тиждень громадського здоров’я проходить з 13 по 17 травня і покликаний підвищити обізнаність щодо питань громадського здоров’я.

Як наголосила Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна, цьогорічна тема – «Здоров’я - це політичний вибір!» підкреслює взаємодію між політикою та здоров’ям для створення стійких змін задля кращого здоров’я в майбутньому.

Спікерка зазначила: «Вінницька область за останні два роки стала новою домівкою для десятків тисяч внутрішньо переміщених осіб. У цій ситуації важливо, щоб кожна людина мала доступ до якісної допомоги в галузі психічного здоров'я. Влада області докладає значних зусиль для того, щоб забезпечити цю допомогу всім, хто її потребує. Ми розширюємо мережу центрів психічного здоров'я, збільшуємо кількість кваліфікованих фахівців, проводимо інформаційно-просвітницькі кампанії».

Кожен день ЄТГЗ присвячений окремій щоденній темі, що стосується різних напрямків громадського здоров’я:

  • 13 травня: Здоров’я - це політичний вибір: Початок дискусії
  • 14 травня: Психічне здоров’я: Люди в центрі уваги
  • 15 травня: Здоров’я планети: “Глобальний” підхід
  • 16 травня: Здоров’я протягом життя: Руйнування бар’єрів
  • 17 травня: Нове покоління: Охорона здоров’я населення сьогодні та завтра

Директор Вінницького обласного центру контролю і профілактики хвороб  Ігор Матковський радить вінничанам дбати про власне здоров’я щодня: звертатися за допомогою до фахівців, проходити профілактичні огляди, курси домедичної допомоги, які сьогодні вкрай актуальні для кожного українця.

Спікери закликали всіх небайдужих людей долучитися до заходів Європейського тижня громадського здоров'я та зробити свій внесок у побудову здорового суспільства.

Формуємо культуру здоров’я разом!

Детальніше про напрямки Європейського тижня громадського здоров'я у відео.

Tags: