В офіційному медіацентрі обласної військової адміністрації відбувся брифінг представника Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Вінницькій області Вадима Мазурика.

Головною темою розмови став проєкт Національної ради «Компетентні медіа - демократичне і толерантне суспільство».

На початку брифінгу Вадим Мазурик привітав журналістів із професійним святом: «Так трапилося, що ми вже третій рік поспіль відзначаємо День журналіста в умовах повномасштабної російської агресії і журналісти знаходяться у перших рядах, тому що саме вони борються з дезінформацією та говорять правду».

Спікер розповів, що проєкт Національної Ради реалізовується вже майже 10 місяців і проходить у вигляді низки «круглих столів», які організовує Нацрада, але при цьому залучає значну кількість експертів, науковців та медійників. 

Перше таке обговорення у форматі «круглого столу» відбулося ще у вересні 2023 року. Воно було присвячене запобіганню в медіа дискримінації осіб за етнічною, національною та релігійною ознакою. А вже в листопаді 2023 року відбувся другий «круглий стіл» щодо запобігання проявам мовної ворожнечі, дискримінації за ознаками сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності.

«Основні завдання проєкту – утвердження толерантного ставлення до осіб і окремих груп українського населення, подолання стереотипних уявлень, поглиблення знань з медіаграмотності і сприяння розвитку якісної журналістики», - наголосив Вадим Мазурик.

Представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення зауважив, що впродовж 2024 року також відбулася низка заходів. Зокрема, у березні провели «круглий стіл» під назвою «Медіа та ветерани».

Окремо спікер зосередив увагу на питанні захисту дітей від впливу шкідливої інформації в умовах війни.

Більш детально про те, як функціонує проєкт Національної ради «Компетентні медіа – демократичне і толерантне суспільство» та для чого він потрібний – дивіться у відео.