6 червня в офіційному медіацентрі обласної військової адміністрації відзначили журналістів Вінниччини з нагоди професійного свята.

За дорученням Начальника ОВА Сергія Борзова, його заступник Андрій Кавунець привітав медійників регіону.

В умовах війни, як ніколи, важливо оперативно доносити правдиву інформацію до суспільства, протидіяти брехні.

Боротьба з ворогом триває як на передовій, так і в інформаційному просторі.

У військових формуваннях Сил оборони України також немало медійників.

На жаль, за час повномасштабного вторгнення є втрати серед журналістів Вінниччини. Євген Гутник, Юрій Коваль та Володимир Даценко загинули, відстоюючи свободу та суверенітет нашої держави.

«Сьогодні журналістика – це не просто висвітлення новин. Недарма з перших днів повномасштабного вторгнення ворог почав системно атакувати телевежі, радіоканали, кабельні мережі, щоб забрати можливість у журналістів доносити правду. А також показувати, що насправді відбувається в Україні та які звірства тут здійснює рф. Інформаційна війна досі триває. І медійники на передовій цієї боротьби». – зазначив Андрій Кавунець.

Також заступник Начальника ОВА подякував усім присутнім за роботу та побажав, аби якнайшвидше настав день, коли в усіх медіа ТОП-новиною буде перемога України.

У свою чергу, заступник голови обласної Ради Ігор Івасюк підкреслив, що слово – це найпотужніша зброя.

«Ми пишаємося українськими журналістами, адже ви захищаєте серце і душу нашої країни». - зауважив Ігор Івасюк.

Під час заходу кращим медійникам регіону вручили Почесні грамоти обласної військової адміністрації та обласної Ради.

Представник Національної ради з питань телебачення і радіомовлення у Вінницькій області Вадим Мазурик акцентував, що багатомільярдні пропагандистські ресурси щодня виливають на нас брехню.

«Вони намагаються вибити ґрунт з-під ніг українців та дезінформувати увесь світ. Зараз основне завдання – протистояти їм. Робити свою справу віддано і чесно. Це наш професійний обов’язок». - наголосив Вадим Мазурик.

Попри тривоги й неспокій, працівники медіа продовжують знімати, писати, творити.

Голова обласної організації Національної спілки журналістів України Василь Паламарчук вручив відзнаки та премії дев’ятьом журналістам у номінаціях від журналістської організації.

Крім цього, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОВА Світлана Юзвак подякувала медійникам за плідну співпрацю та взаєморозуміння.

«Бажаю здоров’я, наснаги та лише гарних новин з фронту!» – резюмувала Світлана Юзвак.