В області розпочали роботу над створенням книги, яка уособлюватиме портрет регіону у часи російсько-української війни. Таке рішення прийняли на засіданні експертної ради.

В обговоренні майбутнього видання взяли участь Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна, директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОВА Світлана Юзвак, а також представники спілки письменників, обласної бібліотеки та обласного краєзнавчого музею.

В області реалізується Регіональна програма сприяння розвитку інформаційного простору та громадського суспільства на 2022-2025 роки, одним з напрямів якої є підтримка книговидання.

«Хочеться створити щось справді вартісне, цінне та те, що буде актуальним не одне десятиліття. Зібрати «живі», унікальні, доленосні історії, події, які так швидко зникають з пам‘яті. Перенести це все у книгу. Стане обличчям людей, які живуть і своєю щоденною працею наближають перемогу». - зазначила Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна.

Під час засідання посадовиця вислухала думки учасників засідання щодо майбутнього видання.

«Формуємо команду, яка працюватиме над цим проєктом. В умовах війни книга має бути інструментом боротьби в тилу. Свідченням наших прагнень для прийдешніх поколінь». - резюмувала Наталя Заболотна.