Під час брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА речниця ГУ ДСНС у Вінницькій області Оксана Урбанська підбила підсумки тижня, що минув.

Підрозділами ДСНС області протягом тижня для ліквідації надзвичайних подій здійснено 181 виїзд, з них 34 – на пожежі.

На водних об’єктах області загинули троє людей. Одну людину бійцям ДСНС вдалося врятувати. Надзвичайники нагадують, що відпочиваючи на воді, треба пам’ятати про безпеку. Першою умовою безпечного відпочинку на воді є вміння плавати.

Оксана Урбанська зазначила, що з початку року в області зареєстровано – 37 нещасних випадків на водних об'єктах, під час яких загинуло 27 осіб, травмовано – 8, а врятовано – 15 осіб.

За тиждень зареєстровано 25 пожеж. Надзвичайниками врятовано –  4 людини.

Всього за минулий тиждень співробітники ДСНС області провели 30 аварійно-рятувальних робіт. На пожежах врятовано матеріальних цінностей на суму майже 6 млн грн. Вдалося зберегти від полум'я 5 будівель та дві одиниці автотракторної техніки.

Рятувальники Вінниччини вкотре нагадують: аби надзвичайних подій в області було менше, необхідно неухильно дотримуватися правил безпеки життєдіяльності. З цього тижня пожежонебезпечний сезон  в області – у розпалі. Це різко збільшує кількість загорянь на відкритих територіях. Недбало кинутий на траву недопалок чи сірник може стати причиною масштабної пожежі в екосистемах.

Закликаємо вінничан не провокувати пожежі, не спалювати суху траву, очерет, чагарники та сміття. Пам'ятайте, що загоряння, спричинені недбалістю, тягнуть за собою адміністративну та в окремих випадках – кримінальну відповідальність.

Бережіть себе та своїх рідних!