В офіційному медіацентрі ОВА відбувся брифінг заступника начальника відділу комплектування Могилів-Подільського прикордонного загону Ярославни Марусяк та начальника служби кінологічного забезпечення Олексія Федорова.

Під час брифінгу йшлося про основні моменти щодо проходження військової служби за контрактом та по мобілізації у Могилів-Подільському прикордонному загоні. Зокрема, було надано інформацію про гарантії, які надаються державою для бажаючих служити за контрактом, основні вимоги до кандидатів та посади на які здійснюється добір громадян.

«Відповідно до законодавства укладаються контракти про проходження військової служби на один рік, із громадяними віком від 18 до 25 років, та з громадянами,  які  здобули  медичну  або  психологічну  освіту і які приймаються  на  посади  за  медичними,  психологічними  напрямами діяльності. При працевлаштуванні кандидат на військову службу в лавах ДПСУ сам може обирати собі місце служби, зокрема, найближче до місця свого проживання, - зазначила Ярославна Марусяк.

У свою чергу, начальник служби кінологічного забезпечення Олексій Федоров зазначив, що використання прикордонниками службових собак необхідне для пошуку та виявлення заборонених предметів у транспортних засобах, вантажах, багажі, ручній поклажі тих, хто перетинає державний кордон.

«Розшукові собаки прикордонної служби використовуються поза пунктами пропуску. Їх завдання - пошук та переслідування порушників державного кордону, виявлення та затримання, конвоювання та охорона»,- додав спікер.

Більше про підрозділи 24 прикордонного загону імені Героя України старшого лейтенанта Вячеслава Семенова - у відео.

Разом до перемоги!