В офіційному медіацентрі ОВА відбувся брифінг начальника Регіонального відділення Фонду державного майна України у Вінницькій та Хмельницькій областях Андрія Маркевича.

Під час брифінгу йшлося про основні моменти щодо реалізації проєкту «Земельний банк». Зокрема, було надано інформацію про мету, основні функції та перспективи цього напрямку на Вінниччині.

На виконання Плану пріоритетних дій Уряду на 2024 рік, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України Фонд державного майна займається реалізацією проекту «Земельний банк».

«Земельний банк» - це проєкт, який створений для забезпечення можливості функціонування прозорого ринку суборенди державних земель сільськогосподарського призначення, що перебувають у користуванні державних підприємств.

«Рeaлiзaція проєкту «Земельний банк» забезпечить прозорiсть використання сільськогосподарських земель державної власностi, викорінить тiньові й корупційні сxеми, сприятиме збільшенню надходжень до державного та мicцевих бюджетів вiд орендної плати за землю»,- зазначив Андрій Маркевич.

Фонд державного майна вже з наступного місяця очікує проведення перших відкритих аукціонів.

Детальніше про ситуацію станом на сьогодні та перспективи розвитку цього напрямку у Вінницькій області - у відео.