В офіційному медіацентрі ОВА  відбувся щотижневий брифінг речниці АТ «Вінницяобленерго» Юлії Великотрав.

Аналізуючи  поточний стан енергосистеми, спікерка зазначила, що минулого тижня  держава-терорист завдала вже сьомого з  березня місяця масованого удару по енергооб’єктах України.

«В енергосистемі ситуація складна. Більш того, постраждали енергетики. Для того, аби збалансувати енергосистему, НЕК «Укренерго» регулює зниження  споживання електричної потужності»,- додала Юлія Великотрав.

Щоб обсяги та терміни обмеження електропостачання були рівномірними, відповідно до завдання НЕК «Укренерго», «Вінницяобленерго» застосовувало графіки погодинних відключень. Середня потужність обмежень за тиждень, що минув –  майже 100 МВт, що в свою чергу призвело до недовідпуску електричної енергії.

АТ «Вінницяобленерго»  закликає зменшити використання енергомістких приладів у пікові години навантаження з 08:00 до 11:00 години ранку та з 20:00 до 23:00 години вечора. Це вклад кожного в майбутню Перемогу!

Аби спланувати свій побут, на офіційному сайті АТ «Вінницяобленерго» можна подивитись актуальну інформацію, щодо відключень енергопостачання на Вінниччині.

Користуйтеся лише офіційними джерелами.