Під час брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА речниця ГУ ДСНС у Вінницькій області Оксана Урбанська підбила підсумки тижня, що минув.

Підрозділами ДСНС області протягом тижня для ліквідації надзвичайних подій здійснено 241 виїзд, з них 64 – на пожежі. 

Однією з актуальних тем на сьогодні є безпека на воді. Оксана Урбанська зазначила, що лише за перший місяць літа зареєстровано – 20 нещасних випадків на водних об'єктах. Під час яких загинуло – 16 осіб, троє загиблих – діти. Врятувати вдалося – 4 людини.

Надзвичайники нагадують, що відпочиваючи на воді, треба пам’ятати про безпеку. Першою умовою безпечного відпочинку на водних об’єктах є вміння плавати. Зокрема, купатися в необладнаних місцях та  не залишати дітей без нагляду.

Рятувальники  цього тижня 24 рази виїжджали на проведення аварійно-рятувальних робіт.

За цей період в області зареєстровано 52 пожежі, на яких травмовано  2 людей. Завдяки оперативним і злагодженим діям підрозділів ДСНС Вінниччини вдалося врятувати від полум'я – 9 будівель та 1 одиницю автотракторної техніки.

Надзвичайники Вінниччини вкотре застерігають громадян дотримуватися елементарних правил пожежної безпеки в побуті. Крім того, пожежонебезпечний сезон  в області – у розпалі. Це різко збільшує кількість загорянь на відкритих територіях. Недбало кинутий на траву недопалок чи сірник може стати причиною масштабної пожежі в екосистемах. 

Бережіть себе та своїх рідних!