Сьогодні в офіційному медіацентрі обласної військової адміністрації  відбувся щотижневий брифінг речниці АТ «Вінницяобленерго» Юлії Великотрав.

Спікерка надала аналіз поточного стану енергосистеми Вінниччини.

Зокрема, зазначила, що зі спекою споживання електроенергії продовжує зростати. Тому для збереження балансу в енергосистемі застосовуються графіки погодинних відключень,головною причиною яких є терористичні атаки рф по українській енергосистемі. Через енергетичний терор втрати потужності рівнозначні споживанню Фінляндії або Нідерландів в літні пікові години!

«Щоб обсяги та терміни обмеження електропостачання були рівномірними, відповідно до завдання НЕК «Укренерго», «Вінницяобленерго» застосовує графіки погодинних відключень. Середня потужність обмежень за тиждень, що минув –  понад 120 МВт, що, звичайно, призвело до недовідпуску електричної енергії», - повідомила речниця АТ «Вінницяобленерго».

Юлія Великотрав закликала не використовувати потужні електроприлади одночасно як тільки увімкнуть світло. За можливості, необхідно обмежити використання кондиціонерів. Це внесок кожного в майбутню Перемогу.

У плануванні побуту допоможуть чат-боти «Вінницяобленерго» у Телеграмі або Вайбері.

Авторизуйтеся і графік погодинних відключень буде завжди під рукою у смартфоні:

Telegram: @pat_voe_bot 

Viber.

За інформацією «Вінницяобленерго» для подолання дефіциту наша країна імпортує електроенергію з Румунії, Польщі, Угорщини, Молдови та Словаччини.  Експорт наразі - не планується і не передбачається.

Більше інформації  у відео.

Tags: