Сьогодні в офіційному медіацентрі обласної військової адміністрації відбувся щотижневий брифінг речниці АТ «Вінницяобленерго» Юлії Великотрав.

Спікерка підкреслила, що через аномальну спеку споживання електроенергії стабільно велике. На тлі суттєвого дефіциту, який є наслідком російських терористичних нападів на українську енергетику, застосовуються обмеження електропостачання. 

«Середня потужність обмежень за тиждень, що минув –  понад 150 МВт. При цьому неможливо забезпечити електроенергією всіх одночасно. Ми вимикаємо кожну чергу на однакову кількість годин. Та черга, якій «пощастило» сьогодні - завтра буде без світла довше. Ми щоденно коригуємо графіки, аби зрівняти загальну кількість годин відключень для всіх. Середня тривалість знеструмлення за минулий місяць 125 годин, на сьогодні середнє значення - 154 години»,- акцентувала Юлія Великотрав.

Щоб знати години відключень на офіційному сайті «Вінницяобленерго».

 Тут доступний пошук за адресою вашого помешкання. Також у «Вінницяобленерго» створили можливість пошуку по ЕІС коду. Він знаходиться на лічильнику. Графік відключень можна знайти за особовим рахунком. Це особливо актуально для підприємців, котрі мають кілька офісних приміщень, але договір з постачальником електроенергії підписано на одну юридичну адресу компанії.

«Нині головне завдання держави - підготуватися до нового опалювального сезону й забезпечити українців та бізнес доступом до фінансування для відновлення енергетичних потужностей, - підкреслила спікерка. - Кожен, хто бажає встановити у власних домогосподарствах генеруючі установки, що виробляють електроенергію з альтернативних джерел разом з системами накопичення енергії, тепер може отримати безвідсотковий кредит. Пільгові умови державного кредитування стосуються ОСББ та ЖБК. Якщо вас зацікавила така можливість – ласкаво просимо  до Сервісного центру АТ «Вінницяобленерго». Наші фахівці допоможуть це реалізувати».

Більше інформації  у відео.

Tags: