В офіційному медіацентрі ОВА відбувся cпільний брифінг директора Вінницького обласного центру контролю і профілактики хвороб Ігоря Матковського та заступниці директорки Департаменту охорони здоров'я та реабілітації ОВА Тетяни Бондаренко.

Під час брифінгу йшлось про необхідність імунізації дитячого та дорослого населення області проти дифтерії, кашлюка і правця.

«Ситуація не є критичною, але вона наближається до такої, - зазначив Ігор Матковський. Наприклад, за першу половину 2024 року у Вінницькій області кількість пацієнтів з кашлюком виросла в 137 разів у порівнянні з минулим цілим роком. Це означає, що кожна родина має ризики опинитися в небезпеці щодо цих захворювань».

Крім того, під час брифінгу була надана статистика щодо рівня вакцинації: лише 28,7% підлітків та 24% дорослих області захищені від цих небезпечних інфекцій.

«Вакцинація – це одне з найбільших досягнень минулого сторіччя в напрямку порятунку життів, особливо життів дітей. Саме завдяки вакцинації ми забули про масові смерті дітей від кору, дифтерії та кашлюку. Щоб захистити їх і не допустити важких наслідків цих інфекцій, у тому числі і смерть, ми маємо проводити щеплення»,- підкреслила Тетяна Бондаренко.

Спікери наголосили: на сьогодні Міністерство охорони здоров’я України за підтримки міжнародних партнерів, забезпечує всі заклади сімейної медицини якісною та ефективною вакциною. ЮНІСЕФ надала всім амбулаторіям сімейної медицини спеціальні холодильники для  їх безпечного зберігання. Крім того, ці заклади забезпечені генераторами та відпрацьованим маршрутом збереження вакцини, щоб вона залишалася ефективною та якісною.

«Наша мета – досягти 95% рівня вакцинації! Вакцинація- це наша спільна відповідальність, це інвестиція у наше здоров’я та майбутнє наших дітей», - підсумував Ігор Матковський.

Формуємо культуру здоров’я разом!

Детальніше у відео.