Налаштування відображення

Розмір шрифту:
Колір сайту:
Зображення

Параметри

Директорка Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОВА Світлана Юзвак взяла участь у онлайн-зустрічі під головуванням Державного секретаря КМУ Олександра Яреми з питань реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2021-2026 роки.

Під час зустрічі Світлана Юзвак підкреслила, що в умовах війни співпраця влади з громадськістю набула нового значення. Громадські організації продовжили свою діяльність, зосередившись на допомозі військовим та постраждалим від війни.

На виконання Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Вінницькій області на 2022-2025 роки наш Департамент започаткував серію воркшопів з тематики організаційного розвитку громадських організацій, посилення їх співпраці з владою та соціально відповідальним бізнесом, а також регіональними медіа.

«Вже проведено чотири воркшопи, які стали унікальним майданчиком для обміну досвідом, а також планування і створення нових творчих ідей. Заходи були присвячені розвитку територіальних громад через спроможні організації, впливу на процеси прийняття владою рішень, медіаграмотності в умовах війни та протидії негативним інформаційним викликам сучасного світу, розвитку навичок із посилення емоційної стійкості» – розповіла директорка Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОВА.

Світлана Юзвак поділилася з присутніми досвідом проведення квесту національної ідентичності «Нескорена молодь» в рамках громадянського суспільства.

Захід було організовано Департаментом спільно з Громадською радою при облдержадміністрації.

За першість у Квесті змагалися команди восьми закладів вищої освіти області. Студенти демонстрували свою кмітливість та фізичну підготовку на десяти локаціях.

«Юнаки та дівчата показували свої вміння у розбиранні – збиранні зброї, виявлені вибухонебезпечних предметів, наданні першої допомоги, стрільбі з лука. Виконували фізичні нормативи, одягали спорядження на швидкість. Також відгадували музичну композицію, перевіряли свої знання у вікторині про екологічну безпеку та аналізували твердження на за критерієм правда/фейк. Захід об'єднав молодь Вінниччини і показав, що наші юнаки та дівчата - сміливі, розумні, нескорені! Вони усвідомлюють свою національну ідентичність та важливість рішучих дій задля Перемоги, розвитку громадянського суспільства та нашої держави» – зазначила Світлана Юзвак.

Також у листопаді заплановано проведення чергового Регіонального форуму громадських ініціатив «Я змінюю». Це ще один важливий крок для розвитку громадянського суспільства та реалізації ініціатив, які наближають нашу Перемогу.